Teruskan Perjuangan...  

Posted by xboys17 in , , , , ,

Salam buat semua....

secara ringkas, keputusan perlawanan persahabatan bolasepak antara xboys dengan ganmbungan PTI berkesudahan, Xboys 0-1 PTI. Diharap, pada perlawanan yang akan datang akan lebih menyengat lagi dari pihak xboys. Aku pun inda belaku turun beraksi masa tu pasal damam, sekadar jadi penonton saja. Wakil intake 17 yg turun beraksi, Kpt (L) Ariwwin, SSjn Norhisham, SSjn (U) Hamdris & Rudy, Sjn Alimin....lurus ni skot ah, sal aku awal balik.

Sebagai penyuntik semangat kitani, hayati klip ani. Semoga ia mampu memberikan motivasi kpd kitani, sebagai seorang insan yang normal. Insyallah, kalau ada perkara yang melemahkan semangat, klip ani mampu membakar semangat.

Yang penting adalah kepercayaan kepada diri sendiri dan sikap terus mencuba.

from the web owner http://lifewithoutlimbs.org/

Read more!

Front page events....  

Posted by xboys17 in , , ,

Assalamualaikum skot sekalian....reminder untuk semua pasal perlawanan bolasepak esok hari Isnin 23 Feb bertempat di padang bola perkhemahan Sungai Akar, jam 4 petang. Ani untuk menyampaikan hajat SSjn (U) Hamdris jua memasukkan good news ani ke blog.

Kehadiran adalah di galakkan kalau rasanya x-boys, walaupun sebagai penonton. Jumpa semua disana dan selamat Menyambut Hari Kebangsaan yang ke 25 Tahun.
Read more!

Kids see, kids do  

Posted by xboys17 in , , , , ,

A commercial to think before you act in relation to kids are watching everything we did. They mirror our behaviours.

Read more!

Futsal team yet to be tested  

Posted by xboys17 in , , , , , ,

7 tahun yang lalu...anilah barisan skuad futsal yang telahpun mengegar gelanggang futsal di HMS Collingwood, United Kingdom. Samar-samar jua ku bila main ani, rasa-rasanya sebalah patang ari minggu, from players sources lately, kitani main dari tengahari sampai pukul 6 ptg. Kalau dikatakan sajuk, boleh jua lah.

Barisan pemain adalah dari HMS Dryad, HMS Collingwood, HMS Raleigh & HMS Sultan. Barangkali inda payahkan di introduce siapa-siapa boys yang ada disini, yg paling senior tu nah kali sebalah kiri sekali baju biru, intake 11 or 12....siapa tau tolong deh luruskan, kana double ku karang lagi.

Ok sebelum lupa, thanks to iskandar (intake 20) for the pix, players name and their respective rank updates. Sebanarnya aku pun inda ingat ada main futsal masa di UK atu n sampat begambar ramai. Siapa yang ada...

Berdiri dibelakang dari kiri: Lkpl (L) Ezwan (intake 20), Lkpl (L) Hasry (intake 21), SSjn (L) Amizul (intake 15), Kpt (L) Norariwwin (intake 17), SSjn (L) Edham, LKpl (L) Iskandar (intake 20), LKpl (L) Erwin, Kpl (B) Saini

Duduk dari kiri: Lkpl (B) Airwan, (intake 12), Sjn (L) Saiful Fazreen, Lkpl (L) Saiful Rizal (intake 20), LKpl (L) Finalis (intake 21), Lt (B) Husin (intake 17), Kpl (L) Khairul Amirin (intake 18).

Bah siapa lagi ada gambar2....upload sja tia, sama-sama mengusai, no problem tu kalau ada masa insyallah aku menambahkan lagi. C juzz gambar yang kau email atu alum lagi ku te upload, esok tah kali ah...tapi gambar urang bejual atas capoi atu ku census tu :).....
Read more!

Menaikkan bendira besar Negara Brunei Darussalam  

Posted by xboys17 in , , , , , ,

Assalamualaikum skot semua.....lama udah inda be update blog ani. Kalau ada idea atu post saja tia arah chat box or email ke intake17@gmail.com. Tunggu dulu ah...

alum terlambat sang 17 kan bercerita sakan
ulangtahun negara di sambut bersama
Hari Kebangsaan sentiasa di raikan
bersedialah hadapi cabarannya

setiap tahun hidup berubah
kemerdekaan berkekalan negara bahagia
membantu negara tanggungjawab bersama
menuntut ilmu menjadi utama

bersama maju terus kedepan
usaha terus tanpa henti
sebarang kegagalan tidak diharapkan
teladan untuk kemudian hari

Kedewasaan bernegara pilihan rakyat
rentak terkini menjadi ikutan
ikut batasan mengambil berkat
umur bertambah jangan abaikan

Kalau kan menyambung (pantun apa inda ku berapa tau jua) boleh jua. Bejual plang jua ni kalau ada yang sanggup melawan. Sapa-sapa yang inda paham pantun ku ani paham-paham saja skot ah, melayu ku kredit 5 ganya. Banarnya post ani bagi mengiringi request skot tani tony891 yang mau gambarnya dimasukkan masa ia menaikkan bendira besar negara di Bandar Seri Begawan pada 8 Feb(tq skot berisi jua blog, kalau tiap hari ada lagi bisai, inda jua karing idea). Good luck for those yang participate di sambutan Hari Kebangsaan nanti, insyallah kalau ku free or nada keraja ada ku turun dengan camera tu jalan2 di stadium, sediakan saja mua....hehehe
Read more!


Can You Have More Sales, Too?
Helping over 61,000 businesses like yours raise profits and build customer relationships using AWeber's opt-in email marketing software for over 10 years.
Take a Free Test Drive today!

X-Boy's member of

Blogging Nation

Aktiviti x-Boys17

XBoys FC
vs
LM FC
Ahad, 11 April 2010
Balapan & Padang, Berakas

Bolasepak DST GROUP
Liga Perdana Brunei 2009/2010
Team Pld Pts
QAF FC 18 47
MS ABDB 18 45
AM Gunners FC 18 42
Jerudong FC 18 29
Majra FC 18 27
Indera SC 18 20
AH United 18 18
Wijaya FC 18 14
Brunei Shell FT 17 8
NBT FC 17
Keputusan Perlawanan
Liga Perdana I
28 Feb 2010
MS ABDB 3-1 QAF FC

28 Feb 2010
AH United 0-6 AM Gunners FC

28 Feb 2010
Brunei Shell FT 2-1 Majra FC

Piala FA DST Group Brunei
1 Mac 2010
Rimba Star FC 2-3 Viva Ranger

2 Mac 2010
Peninjau FC 1-3 Sabli's FC

5 Mac 2010
Viva Ranger lwn Sabli's FC
8.15 mlm,Pdg JBS

Feel free to link us. Copy the HTML code below & paste it in your blog:

Interesting Link's

Iklan-iklan

Archives